Geçenlerde çin sitesine girmeye calistim canlı yayına bir türlü baglanamadim. Dns ayarim Avrupa ayarı site beni tehdit olarak görüyor. Normal videoyu izleyebiliyorum ama canlı yayınları asla izleyemiyorum. Doğrulama kodu istiyor ama olmuyor. Sebebi de casus olarak sızıp canlı yayında Çin komunist parti veya yönetimi hakkında siyasileri eleşriren bir şey yapabilirmisim.
Yani komünist ulkelerde devlet ateismi varken ateistlerin bu denli komunist sosyalist ülkelerde köle haline gelip otoriteyi sorgulayamaz duruma gelebilmelerini anlamıyorum. Bu örneği ben diştan gelen biri olarak dedim Çin'deki zaten sürekli izleniyor hayatta çıkıp komünist parti adina bir şey diyemez götünü keserler. Şimdi bunu kuranlar Marksist Leninist çizgideki komünist insanlar ve ateist olmadan ÇKP ye üye bile olamazsın.
Benim şimdi sorularım şunlar dindar insanlara bakiyoruz ve şeriat ülkelerinde Allah din falanla uyutulup asalak hale geliyorlar diktatörlük krallık şeriat derken birey özgürlükleri, demokrasiler talan oluyor. İsyan da etmiyorlar çünkü motivasyonları din ve asalaklaştirip sisteme entegre olmuşlar. Peki ateist insanları bu denli ototiteye biat eden asalak haline komnunist ideoloji nasıl getiriyor? Kuranlar da ateist yaşayanlar da ateist. Ateist biri tanrı putunu yok edip Lider ve devlet putuna nasıl itaat ettiriliyor? Birinin faşist olup ırkına itaat etmesi de olası ben bunu kastetmiyorum sadece ateist insanların kendi öz hür iradesiyle nasıl böyle bagnaz boktan bir sistem var edip buna biat etmelerini sorguluyorum. Yani kendi ozgurlugunu kimliğini tamamen devlete terk edip et yığını olmak gibi bir şey bu ve bu sadece ateist çevrede komunist ideolojilerde var. Bide daha da aklımın almadığı anarşistler bunlara bazen destek veriyor devleti putlastirian tek parti diktatörlüğünü bir ateist ve anarşist biri nasıl onaylar? Nasıl otoriteyi hiyerarsiyi sorun görüp buna hizmet eder? Bir diğeri ise genelde komünistler düzen yıkacak kadar eylemci olan kesim, marjinaller de öyle yani oyle komünist sistem başta yoksa itaat edip korkup sinecek bir ideolojisi yok ama bunca sertlik nasıl oluyor da komünist bir ulkede tamamen terk edilip sisteme uyumlu biatci köle haline geliniyor?
Source: r/AteistTurk · by /u/Wild_Investigator105