Skip to content
DnsLister Forum

Where domain hunters compare notes

Ariel Phone – telefon za decu sa roditeljskom kontrolom

Ariel Phone - telefon za decu sa roditeljskom kontrolom

https://preview.redd.it/4blbfryadfhh1.png?width=2400&format=png&auto=webp&s=cb66298b954dcb75b8c4f86b5a17d717c809f008

U razgovoru sa većim brojem roditelja sam otkrio da dosta njih ima problema sa aplikacijama za roditeljsku kontrolu telefona. Stvari koje su problematične su između ostalog:

• Komplikovane su za podešavanje
  • Često ne rade i usporavaju telefon
  • Zahtevaju kreiranje naloga za decu
  • Lako ih je zaobići
  • Sve aplikacije nude manje više isti set funkcionalnosti
  • Ima ih više nego aplikacija za praćenje stanja na granicama 🙂

Deca ih naravno apsolutno ne vole pa je problem dvostruke prirode.

Kako se bavim Android platformom već duži niz godina, odlučio sam da taj problem pokušam da rešim na malo drugačiji način.

Tako je nastao Ariel Phone – telefon za decu sa integrisanom roditeljskom kontrolom.

Osnova Ariel Phone telefona je ArielOS – Android operativni sistem zasnovan na LineageOS sa funkcijama za zaštitu na Internetu i roditeljsku kontrolu. Ne poseduje Google servise ali koristi zamensku, open source implementaciju istih (microg). Potpuno je funkcionalan u smislu da većina aplikacija radi na njemu bez problema, push notifikacije itd.

Oslanjanje na LineageOS omogućuje da podržim veliki broj različitih, postojećih modela telefona i instalacijom ArielOS sistema na njih, pretvaram ih u Ariel Phone. Koristim refurbished telefone pa tako mogu da ponudim roditeljima telefon sa boljim performansama za manju cenu.

Ariel Phone je praktično 3-u-1 rešenje: telefon, zaštita dece online i roditeljska kontrola.

Neke od funkcija koje poseduje su:

1. DNS based filtering za blokiranje neprikladnih sadržaja online i reklama
  2. AI detekcija eksplicitnih slika i videa koja radi lokalno na telefonu i u realnom vremenu
  3. Roditeljska kontrola putem SMS komandi
  4. Režim panike koji dete diskretno može da aktivira a zaključava telefon i javlja lokaciju roditeljima
  5. Ariel Parental aplikacija na samom Ariel Phone telefonu za detaljniju kontrolu, kojoj imaju pristup samo roditelji

Moj dalji plan je dodatno poliranje sistema kroz feedback korisnika kao i rad na aplikaciji za roditelje, kako bi mogli da obavljaju remote kontrolu sa širim skupom funkcionalnosti u odnosu na postojeće SMS komande.

Trenutno sam u fazi prikupljanja korisnika (imam ih 10ak) i feedback-a pa bih želeo da čujem i vaše mišljenje o:

1. Samoj ideji i konceptu, da li biste koristili ovakvo jedno rešenje?
  2. Ako koristite aplikacije za roditeljsku kontrolu, šta koristite i da li radi posao?
  3. Da li vidite neke funkcionalnosti koje Ariel Phone nema a koje su neophodne?

Ako ima custom ROM entuzijasta koji bi bili zainteresovani da isprobaju sistem na svom telefonu (koji mogu da podržim) rado ću proizvesti build 🙂

Evo i sajta: https://arielphone.com

submitted by /u/ArielPhone to r/programiranje
[link] [comments]

Source: r/programiranje · by /u/ArielPhone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *